ЛИНИЈЕ 3 И 13 – ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ТРАСЕ У УЛИЦИ ЈАНКА ЧМЕЛИКА
23.02.2021

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, 24. фебруара од 08:00 до 15:00 часова одређена је измена трасе аутобуских линија број 3 и 13. Због радова на изградњи водоводног и канализационог прикључка у Улици Јанка Чмелика аутобуси ће саобраћати на следећи начин:
ЛИНИЈА БРОЈ 3
Смер Петроварадин-Детелинара: Од раскрснице улица Корнелија Станковића и Миленка Грчића аутобуси саобраћају право Улицом Корнелија Станковића до кружног тока у раскрсници Булевара Европе и Корнелија Станковића, где се обавља полукружно окретање и издржава време до наредног поласка на аутобуском стајалишту Улица Корнелија Станковића/Булевар Европе (стајалиште линије број 7А);
Смер Детелинара-Петроварадин: Аутобуси као полазно стајалиште користе стајалиште Улица Корнелија Станковића/Булевар Европе (стајалиште линије број 7А), саобраћају право Улицом Корнелија Станковића и даље настављају редовном трасом кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 13
Смер Универзитет-Детелинара: Аутобуси саобраћају Булеваром Европе до кружног тока у раскрсници Булевара Европе и Корнелија Станковића, где се обавља полукружно окретање и издржава време до наредног поласка на аутобуском стајалишту Булевар Европе/Булевар војводе Степе.
Смер Детелинара-Универзитет: Аутобуси као полазно стајалиште користе стајалиште Булевар Европа/Булевар војводе Степе, саобраћају право Булеваром Европе и даље настављају редовном трасом кретања.


 ЛИНИЈЕ 5, 5Н, 21, 22, 23, 24, 30 – ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ТРАСЕ ЗБОГ РАДОВА У ТЕМЕРИНСКОЈ УЛИЦИ ОД 8. 11. (ОД 16 ЧАСОВА)
05.11.2020

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 8. новембра 2020. године (од 16 часова) до 31. марта 2021.године одређује се привремена измена трасе аутобуских линија број 5, 5н, 21, 22, 23, 24 и 30 због радова на реконструкцији подвожњака у Темеринској улици у Новом Саду.
Аутобуси мењају трасу кретања на следећи начин:
ЛИНИЈЕ БРОЈ 5 и 5Н
Смер са Темеринског пута: Од раскрснице Темеринске и Партизанске улице аутобуси скрећу десно у Партизанску улицу, лево у Кисачку улицу, десно у Улицу Јована Суботића и даље настављају редовном трасом кретања.
Смер са Авијатичарског насеља: Од раскрснице улица Јована Суботића и Кисачке аутобуси скрећу лево у Кисачку улицу, десно у Партизанску улицу, лево у Темеринску улицу и даље настављају редовном трасом кретања.
ЛИНИЈЕ БРОЈ 21, 22, 23, 24 и 30
Смер са Железничке станице: Од раскрснице Булевара Јаше Томића и Кисачке улице аутобуси скрећу лево у Кисачку улицу, десно у Партизанску улицу до раскрснице са Темеринском улицом и даље настављају редовном трасом кретања.
Смер из места: Од раскрснице Партизанске и Темеринске улице аутобуси саобраћају Партизанском улицом, скрећу лево у Кисачку улицу, десно на Булевар Јаше Томића до Железничке станице.
АУТОБУСИ НА ЛИНИЈАМА БРОЈ 5, 5Н, 21, 22, 23, 24 И 30 НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ РЕДОВНА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.ОД 01. СЕПТЕМБРА 2020. ГОДИНЕ ЈЕСЕЊИ РЕД ВОЖЊЕ И НОВА ГРАДСКА АУТОБУСКА ЛИНИЈА 3Б
31.08.2020

Од 1. септембра 2020. године, аутобуси ЈГСП "Нови Сад" саобраћаће по „Јесењем“ реду вожње. Нови ред вожње подразумева временске корекције аутобуских полазака, усклађене са потребама корисника услуга превоза у наредним месецима. Сваке године по завршетку лета потребе за јавним превозом се повећавају, због повратка са годишњих одмора, почетка школске године и сл., па у складу са тим прилагођава се и ред вожње. То значи да ће на улицама града и приградских насеља бити више аутобуса у односу на летњи ред вожње.


Новина у односу на претходни ред вожње јесте увођење нове градске линије број 3Б (ПЕТРОВАРАДИН (О.Ш. „Јован Дучић“) - ПУЦКАРОШ).


Сматрамо да ће предложени ред вожње, уз планиране капацитете задовољити превозне захтеве наших корисника.


НОВА ГРАДСКА АУТОБУСКА ЛИНИЈА БРОЈ 3Б (ПЕТРОВАРАДИН О.Ш. „Ј. ДУЧИЋ“ – ПУЦКАРОШ)


Обавештавамо вас да од 01.09.2020. год. у систему јавног превоза путника ЈГСП „Нови Сад“ почиње да саобраћа нова градска аутобуска линија број 3Б Петроварадин О.Ш. „ЈОВАН ДУЧИЋ“ - Пуцкарош. СМЕР А (Петроварадин О.Ш. „Ј. Дучић“ – Пуцкарош): Паркинг ресторана „Траг“(окретница) – Прерадовићева – Карловачки друм – Занош – Томе Маретића – Бреза - Павла Ристића.


Аутобуска стајалишта у СМЕРУ А:
ПРЕРАДОВИЋЕВА (О.Ш. „ЈОВАН ДУЧИЋ“),
ПРЕРАДОВИЋЕВА (РАЧКОГ),
ПЕТРОВАРАДИН (ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА),
ТЕКИЈЕ (БЕНЗИНСКА ПУМПА),
БРЕЗА (ТОМЕ МАРЕТИЋА). СМЕР Б (Пуцкарош - Петроварадин О.Ш. „Ј. Дучић“): Павла Ристића - Карловачки друм - Прерадовићева - Паркинг ресторана „Траг“(окретница). 


Аутобуска стајалишта у СМЕРУ Б:
БРЕЗА (ТОМЕ МАРЕТИЋА),
БРЕЗА (ПАВЛА РИСТИЋА),
ТЕКИЈЕ (НАВИП),
ПЕТРОВАРАДИН (ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА),
ПРЕРАДОВИЋЕВА (ШЕНОИНА).ЛИНИЈА 6А – ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ОД 28.01.
24.01.2020

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве Града Новог Сада, од 28. јануара 2020.године поново се пушта у саобраћај линија број 6А (Адице-ОШ “Марија Трандафил“ Ветерник), али на привремено измењеној траси због радова на изградњи доводника воде за Бегеч, које изводи ЈКП „Водовод и канализација“ у Ветерничкој улици у Адицама и Дунавској улици у насељу Фештер. До успостављања услова за кретање возила јавног превоза путника редовном трасом аутобуски саобраћај ће се одвијати на следећи начин:
СМЕР АДИЦЕ - ОШ“МАРИЈА ТРАНДАФИЛ“
Од раскрснице улица Ветерничке и Бранка Ћопића аутобуси саобраћају право Улицом Бранка Ћопића, скрећу лево у Бањалучку улицу, десно у Смедеревску улицу, десно у Улицу Симе Шолаје, лево у Улицу Бранка Ћопића, затим десно у Улицу Ћирила и Методија, лево у Улицу Фејеш Кларе, лево на Булевар Патријарха Павла, лево на Футошки пут, настављају Новосадским путем одакле скрећу лево у Дунавску улицу, десно у Паунову улицу до ОШ „Марија Трандафил“.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
- Привремено стајалиште у зони раскрснице улица Ветерничка и Бранка Ћопића
- Бањалучка-Бранка Ћопића
- Смедеревска-Бањалучка
- Симе Шолаје-Жикице Јовановића
- Ветерничка-Фештер ОШ „Марија Трандафил“.
СМЕР ОШ“МАРИЈА ТРАНДАФИЛ“ - АДИЦЕ
Од ОШ „Марија Трандафил“ аутобуси скрећу лево у Паунову улицу, затим лево у Дунавску улицу, десно на Новосадски пут, настављају Футошким путем, скрећу десно на Булевар патријарха Павла, десно у Улицу Горана Ковачића, затим Улицом Бранка Ћопића до Ветерничке улице.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
- Ветерничка- Фештер ОШ „Марија Трандафил“
- Бранка Ћопића-Симе Шолаје
- Привремено стајалиште у зони раскрснице улица Ветерничка и Бранка Ћопића.