ВАНРЕДНО СТАЊЕ - ОРГАНИЗАЦИЈА ПРЕВОЗА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ
23.03.2020

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике услуга превоза да до даљњег неће уводити ванредне поласке за запослене, већ ће у договору са послодавцима са територије Града Новог Сада организовати аутобуски превоз за одлазак и повратак њихових радника са посла.


Потребно је да послодавци путем мејла гспнс@гспнс.рс пошаљу надлежнима у ЈГСП „Нови Сад“ превозне захтеве за своје запослене, како би могао да се организује превоз у складу са тренутним околностима и могућностима.ВАНРЕДНО СТАЊЕ - УКИДАЈУ СЕ СВИ ПОЛАСЦИ НА СВИМ ЛИНИЈАМА
21.03.2020

Одлуком Владе Републике Србије у суботу, 21. 03. 2020. године,  од 20 часова укида се јавни превоз на територији Републике Србије. На основу донесене Одлуке, ЈГСП "Нови Сад" до даљњег укида све поласке на свим линијама јавног градског, приградског и међумесног превоза.ЛИНИЈЕ 6, 11А, 11Б - ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ОД 18.03.
17.03.2020

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве (број:IV-34-8511/19-1 ) одређује се привремена измена трасе аутобуских линија број 6, 11а и 11б због извођењa радова на инфраструктурном уређењу и опремању и изградњи саобраћајних површина у Улици Марка Миљанова у Новом Саду. Измењен режим саобраћајних линија важи од 18.03.2020.године (од 8 часова)  до 18.05.2020.године.


Аутобуси на линија број 6, 11а и 11б мењају трасу кретања на следећи начин:


СМЕР ОД ЦЕНТРА ПРЕМА ПОДБАРИ


Од раскрснице улица Београдски кеј и Марка Миљанова аутобуси саобраћају Београдским кејом, испод друмско-железничког моста према Венизелосовој улици, даље Венизелосовом улицом, затим скрећу лево у Улицу Филипа Вишњића, десно у Улицу Марка Миљанова и настављају редовном трасом кретања.


 СМЕР ОД ПОДБАРЕ ПРЕМА ЦЕНТРУ


Од раскрснице улица Марка Миљанова и Филипа Вишњића аутобуси скрећу лево у Улицу Филипа Вишњића, десно у Венизелосову улицу, десно поред Кванташке пијаце до Улице Марка Миљанова, затим скрећу лево у Улицу Марка Миљанова и даље настављају редовном трасом кретања.


АУТОБУСИ НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ (У СМЕРУ ПРЕМА ПОДБАРИ) КОРИСТЕ АУТОБУСКО СТАЈАЛИШТЕ НА БЕОГРАСКОМ КЕЈУ – НАКОН РАСКРСНИЦЕ СА УЛИЦОМ МАРКА МИЉАНОВА.ПРИВРЕМЕНО УКИДАЊЕ ЂАЧКИХ ПОЛАЗАКА ОД 16. 03.
15.03.2020

Од 16. 03. привремено се укидају поласци који су у реду вожње означени као ђачки. Ова привремена мера донесена је због проглашења ванредног стања и обустављања наставе у школама.ОД 01. МАРТА НОВИ РЕД ВОЖЊЕ
28.02.2020

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава путнике да ће од 01. марта 2020. године аутобуси саобраћати по новом реду вожње. У односу на актуелни, зимски ред вожње, повећан је обим превоза, а поласци су временски усклађени са потребама корисника услуга превоза у наредним месецима. ЛИНИЈА 3А – ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ТРАСЕ ОД 01.02.
29.01.2020

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 01. фебруара до 01. септембра 2020. године привремено се мења траса аутобуске линије број 3A (Ж.станица-„Победа“). Због радова на реконструкцији подвожњака у Шеноиној улици у Петроварадину, аутобуски саобраћај на линији 3А одвијаће се на следећи начин:
СМЕР ОД Ж.СТАНИЦЕ
Од раскрснице улица Шеноине и Раде Кончара аутобуси скрећу десно у Улицу Раде Кончара, где је постављено привремено стајалиште.
СМЕР ИЗ ПЕТРОВАРАДИНА
Од привременог аутобуског стајалишта у Улици Раде Кончара аутобуси саобраћају Улицом Раде Кончара, скрећу десно у Улицу Јураја Крижанића до раскрснице са Рељковићевом улицом и даље настављају редовном трасом кретања.
НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИ СЕ ПРИВРЕМЕНО АУТОБУСКО СТАЈАЛИШТЕ У УЛИЦИ РАДЕ КОНЧАРА-ШЕНОИНА.ЛИНИЈА 6А – ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ОД 28.01.
24.01.2020

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве Града Новог Сада, од 28. јануара 2020.године поново се пушта у саобраћај линија број 6А (Адице-ОШ “Марија Трандафил“ Ветерник), али на привремено измењеној траси због радова на изградњи доводника воде за Бегеч, које изводи ЈКП „Водовод и канализација“ у Ветерничкој улици у Адицама и Дунавској улици у насељу Фештер. До успостављања услова за кретање возила јавног превоза путника редовном трасом аутобуски саобраћај ће се одвијати на следећи начин:
СМЕР АДИЦЕ - ОШ“МАРИЈА ТРАНДАФИЛ“
Од раскрснице улица Ветерничке и Бранка Ћопића аутобуси саобраћају право Улицом Бранка Ћопића, скрећу лево у Бањалучку улицу, десно у Смедеревску улицу, десно у Улицу Симе Шолаје, лево у Улицу Бранка Ћопића, затим десно у Улицу Ћирила и Методија, лево у Улицу Фејеш Кларе, лево на Булевар Патријарха Павла, лево на Футошки пут, настављају Новосадским путем одакле скрећу лево у Дунавску улицу, десно у Паунову улицу до ОШ „Марија Трандафил“.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
- Привремено стајалиште у зони раскрснице улица Ветерничка и Бранка Ћопића
- Бањалучка-Бранка Ћопића
- Смедеревска-Бањалучка
- Симе Шолаје-Жикице Јовановића
- Ветерничка-Фештер ОШ „Марија Трандафил“.
СМЕР ОШ“МАРИЈА ТРАНДАФИЛ“ - АДИЦЕ
Од ОШ „Марија Трандафил“ аутобуси скрећу лево у Паунову улицу, затим лево у Дунавску улицу, десно на Новосадски пут, настављају Футошким путем, скрећу десно на Булевар патријарха Павла, десно у Улицу Горана Ковачића, затим Улицом Бранка Ћопића до Ветерничке улице.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
- Ветерничка- Фештер ОШ „Марија Трандафил“
- Бранка Ћопића-Симе Шолаје
- Привремено стајалиште у зони раскрснице улица Ветерничка и Бранка Ћопића.ЛИНИЈА 14 – ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ОД 27.01. ДО 01.05.
24.01.2020

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве Града Новог Сада (број:IV-34-399/20), од 27. јануара до 1. маја 2020. године привремено се мења траса линије број 14. Због радова на изградњи водоводне мреже са прикључцима у улицама Горње Сајлово и Доње Сајлово, аутобуски саобраћај на линији број 14 одвијаће се на следећи начин:
СМЕР Центар-Сајлово
Редовна траса.
СМЕР Сајлово-Центар
Аутобуси са полазног стајалишта у Улици Јове Вучуревића саобраћају до раскрснице улица Јове Вучуревића и Горње Сајлово, окрећу се у раскрсници улица Јове Вучуревића и Горње Сајлово, затим настављају Улицом Јове Вучуревића и Улицом Доње Сајлово до Руменачког пута и редовне трасе.
У смеру са Сајлова аутобуси на измењеном делу трасе користе постојећа стајалишта линије број 51 у Улици Доње Сајлово.