Линије 32 и 33 – Повратак на редовне трасе од 07. 12. (од 13:30 часова)
06.12.2023

Аутобуси на линијама 32 и 33 саобраћају редовним трасама од  07. 12. 2023. године (од 13:30 часова) до ПОЧЕТКА НОВЕ ФАЗЕ РАДОВА на асфалтирању саобраћајнице кроз Темерин. Линија 1 – Три варијације трасе од 01. 12.
30.11.2023

Од 01.12.2023. године на линији број 1 уводе се три варијације трасе:
- Основна траса која ће саобраћати до окретнице на Булевару Европе, без словне ознаке у реду вожње 1
- Горње Ливаде траса која ће саобраћати до окретнице „Миком“ у Улици Професора Грчића, а у реду вожње носиће ознаку 1ГЛ (Горње Ливаде)
- Траса која ће саобраћати до Јегричке улице (преко ауто-пута), а у реду вожње носиће ознаку (Јегричка).
Распоред полазака остаће неизмењен, с тим да ће у варијацији Јегричка (1Ј) бити поласци који су припадали варијацијама до „Елноса“, „Транспорткомерца“ и „Млиносервиса“, „Елноса и Млиносервиса“.
Мапу линије погледајте ОВДЕЛинија 19 – Измена трасе од 01. 12.
30.11.2023

Аутобуси на линији 19 од 01. 12. 2023. године саобраћаће новом трасом Железничка станица – РТВ Војводине – Болница на Мишелуку.
У смеру ка Мишелуку линија 19 саобраћаће поред нове зграде РТВ-а, улазиће у круг установе, након чега ће продужавати до болнице на Мишелуку. У супротном смеру аутобуси ће пролазити истом трасом.
На новој траси користиће се два постојећа стајалишта у смеру према Мишелуку, стајалиште „Петља Мишелук/Тунел“ и стајалиште „Каменички пут/РТВ“. У смеру према Железничкој станици отвара се ново стајалиште „Окретница/РТВ Нови Сад“.
Путници се о реду вожње и додатним поласцима могу информисати у рубрици редови вожње JGSP Novi Sad (gspns.rs)
Погледајте ОВДЕ кретање аутобуса на новој траси у кругу РТВ-а (оба смера).
Трасу у смеру од Железничке станице према Мишелуку погледајте ОВДЕ
Трасу у смеру од Мишелука према Железничкој станици погледајте ОВДЕЛинија 9А – Измена почетног и завршног стајалишта од 01. 12.
29.11.2023

Аутобуси на линији 9А Ново насеље – Лиман – Петроварадин (Алибеговац) од 01.12.2023. године време поласка у смеру ка Новом насељу ишчекиваће на стајалишту „Пут Нови Сад-Рума-Алибеговац“ (улица Рачког 139а, код продавнице), уместо на досадашњој окретници код болнице на Мишелуку. Траса линије 9А остаће непромењена, с тим што ће почетно и завршно стајалиште на траси бити наведено стајалиште „Пут Нови Сад-Рума-Алибеговац“, док ће окретница код болнице на Мишелуку бити пролазно стајалиште. Мапу измене погледајте ОВДЕЛиније 42, 43 – Привремена измена трасе (поласци кроз Танкосићево)
01.11.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 02. 11. привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија 42 и 43 (поласци кроз Танкосићево). Због радова на изградњи водовода на раскрсници Улицe др Јанка Гомбара и пролаза који повезује улице др Јанка Гомбара, Јанка Јесенског и Генерала Штефаника у Кисачу, до завршетка радова аутобуски саобраћај на поласцима кроз Танкосићево одвијаће се на следећи начин (мапу имена погледајте ОВДЕ):
Смер из Новог Сада
На раскрсници Улица др Јанка Гомбара/Словачка аутобуси ће скретати десно у Словачку улицу, затим на раскрсници Словачка/Генерала Штефаника скретати лево у Улицу генерала Штефаника (Штефаникову) и кретати се до раскрснице Штефаникова/Бенешова где ће скретати лево у Бенешову, након тога на раскрсници Бенешова/Железничка скретати десно у Железничку улицу и настављати редовном трасом.
На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ се привремено стајалиште испред Културног центра у Кисачу.
Смер из Кисача
На раскрсници Железничка/Бенешова аутобуси ће скретати лево у Бенешову улицу, затим ће на раскрсници Бенешова/Генерала Штефаника скретати десно у Улицу генерала Штефаника (Штефаникову) и кретати се до раскрснице Штефаникова/Словачка, скретати десно у Словачку улицу, након тога на раскрсници Словачка/др Јанка Гомбара скретати лево у Улицу др Јанка Гомбара и настављати редовном трасом.
На измењеном делу трасе КОРИСТИЋЕ се привремено стајалиште у Бенешовој улици, одмах након скретања аутобуса из Железничке улице (преко пута продавнице).Привремено измештање стајалишта Лединци/раскрсница за Нове Лединце
24.10.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 24. 10. до завршетка радова привремено се измешта аутобуско стајалиште Лединци/раскрсница за Нове Лединце. Због поправке коловозне конструкције у Фрушкогорској улици у Лединцима у наведеном периоду биће постављено привремено аутобуско стајалиште након раскрснице за Нове Лединце (мапу погледаје овде).Линија 1 – Стајалиште на старој окретници
20.09.2023

Од 21. септембра аутобуси на линији број 1 (Горње ливаде, Затвор, Елнос и Транспорткомерц) у поласку и у доласку користиће стајалиште „Сентандрејски пут – Змајевачки пут“ на старој окретници (линк).
На поменутим трасама у оба смера користиће се и сва остала редовна стајалишта.Линија 6а – Привремена измена од 20. 09.
19.09.2023

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од 20. 09. до 06. 11. 2023. године привремено се мења траса линије број 6а (Адице-Ветерник ОШ “Марија Трандафил“). Због радова на изградњи канализације отпадних вода у Ветерничкој улици, саобраћај наведеној линији одвијаће се на следећи начин (линк):
Смер Адице – ОШ “Марија Трандафил“
Од почетног стајалишта Ветерничка/Крагујевачка у Ветерничкој улици аутобуси ће скретати лево у Улицу Бранка Ћопића, продужавати Улицом Бранка Ћопића, скретати лево у Бањалучку улицу, десно у Смедеревску улицу, десно у Улицу Симе Шолаје, лево у Улицу Бранка Ћопића, десно у Улицу Ћирила и Методија, лево у Улицу Фејеш Кларе, лево на Булевар патријарха Павла, лево на Футошки пут, даље настављати Новосадским путем, скретати лево (пре Ауто центра ИНТЕРСРЕМ) у Улицу хероја са Кошара (бивша Нова 1), десно на кружном току улазити у Дунавску улицу, скретати лево у Паунову улицу до ОШ „Марија Трандафил“.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
• Почетно стајалиште Ветерничка/Крагујевачка
• Бањалучка/Бранка Ћопића
• Смедеревска/Бањалучка
• Симе Шолаје/Жикице Јовановића
• Ветерничка/Фештер ОШ „Марија Трандафил“
Смер ОШ “Марија Трандафил“ - Адице
Од ОШ „Марија Трандафил“ из Паунове улицу аутобуси ће скретати десно у Дунавску улицу, лево на кружном току улазити у Улицу хероја са Кошара (бивша Нова 1), скретати десно на Новосадски пут, продужавати Футошким путем, скретати десно на Булевар патријарха Павла, десно у Улицу Горана Ковачића, и нстављати Улицом Бранка Ћопића до Ветерничке улице.
Аутобуска стајалишта на којима се зауставља аутобус:
• Ветерничка/Фештер ОШ „Марија Трандафил“
• Бранка Ћопића/Симе Шолаје
• Ветерничка/КрагујевачкаОд 1. септембра нови ред вожње
31.08.2023

Аутобуси ЈГСП „Нови Сад“ од 1. септембра саобраћаће по новом реду вожње, који у односу на летњи ред вожње подразумева већи број полазака.
О временским корекцијама полазака корисници услуга могу да се информишу у рубрици РЕД ВОЖЊЕ, као и путем апликације НСМАРТ, те на продајним местима предузећа.
Од 1. септембра поново ће на снази бити поласци који су у реду вожње означени као „ђачки“.Привремено скраћење траса због радова у комплексу Института
21.08.2023

Због oбимних грaђeвинских рaдoвa нa изградњи канализације употребљених вода, атмосферске канализације и водоводне мреже у oквиру кoмплeксa институтa у Срeмскoj Кaмeници, од 22.08.2023.године аутобуси ЈГСП ''Нови Сад'' ће обављати окретање испред улазне рампе у институт по приказаној мапи. Искрцај и пријем путника врши се на привременом аутобуском стајалишту (постављен стајалишни стуб) у рејону паркинга за ТАХI возила.