ENG | LAT

Важна обавештења

НОВА УСЛУГА: ПРОДУЖЕЊЕ НСМАРТ КАРТИЦА ЗА КАТЕГОРИЈУ ГРАЂАНА

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике НСМАРТ картица из категорије грађанских претплатних карата да куповину права на вожњу за децембар 2021. године могу обавити путем портала https://online.nsmart.rs/.


Свака куповина права на вожњу за наредни месец може се урадити од 20-ог у текућем месецу до 19-ог у наредном месецу.


Право на вожњу (месечна допуна) важи од првог до последњег дана у месецу за који је купљена.


НАПОМЕНА: Уколико корисник има израђену НСМАРТ картицу и купљену на киоску
месечну претплату, на ПОРТАЛУ може да продужава важење месечне претплате.
Прва куповина месечне претплате мора се урадити на једном од продајних места.


Детаљно упутство за коришћење портала можете видети овде.ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПОСЛОДАВЦЕ - РАЧУН ЗА УПЛАТУ ПРАВА НА ВОЖЊУ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ

Приликом поручивања права на вожњу за запослене, од новембра 2021. године уплате ће се обављати искључиво преко Поштанске штедионице на рачун 200-325513010100114.ДОПУНА НСМАРТ КАРТИЦА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ ОД 20. 10.

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике НСМАРТ картица за запослене да куповину права на вожњу за новембар 2021. године могу обавити наруџбом путем портала www.nsmart.rs од 20. 10. до 19. 11. 2021. године.


Свака наруџба куповине права на вожњу за наредни месец може се урадити од 20-ог у текућем месецу до 19-ог у наредном месецу.
НАПОМЕНА: Право на вожњу (месечна допуна) важи од првог до последњег дана у месецу за који је купљена.АЖУРИРАЊЕ ГОДИШЊИХ КАРАТА ЗА УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ

Корисници годишњих карата за ученике и студенте до 26 година старости могу да израде или ажурирају годишњу карту (375 динара ажурирање, 375 динара израда, 5.000 динара годишња карта) на шалтеру Аутобуске станице (поред шалтера бр. 12 и 13) од 07:00-14:45 часова, те на киоску на Железничкој станици (поред локомотиве) од 06:00-20:00 часова.ОБАВЕЗНА ВАЛИДАЦИЈА НСМАРТ КАРТИЦА

ЈГСП „Нови Сад“ подсећа путнике да сви корисници претплатних карата за превоз морају ОБАВЕЗНО валидирати своје НСМАРТ картице. Приликом уласка у аутобус бесконтактна картица се прислони уређају за валидацију након чега се на валидатору појављује зелено светло и пратећи звук. На основу важеће и валидиране возне карте путник остварује право на коришћење услуге јавног превоза.
Уколико је НСМАРТ картица неисправна, на валидатору се активира црвено светло и пратећи звук. У случају да је возна карта неисправна, односно да није валидирана, путник нема право на услугу јавног превоза.