ENG | LAT

Често постављана питања


Питања везана за регистрацију предузећа

Питања везана за наручивање права на вожњу тј. месечну претплату
 • Код запослених је списак прве зоне и не знам како да изаберем потребну зону за сваког радника?

  Потребно је да за сваког запосленог ОДАБЕРЕТЕ ПРАВО НА ВОЖЊУ (ЗОНУ) тако што ћете отворити падајућу листу. ОДАБРАТИ ЖЕЉЕНО ПРАВО НА ВОЖЊУ (ЗОНУ) коју желите да купите. Кад одаберете право на вожњу за запосленог ОДАБЕРИТЕ (УКЉУЧИТЕ/ОЗНАЧИТЕ) опцију ЗАХТЕВ ЗА КУПОВИНУ. Када сте одабрали сва права на вожњу и означили запослене (кориснике) за куповину ОДАБЕРИТЕ ОПЦИЈУ НАПРАВИ ПРЕДРАЧУН.


Питања везана за предрачун, допуне, уплате и издавање рачуна
 • Кад ће нам бити активне картице?

  Картице су вам активиране најкасније 24 сата након што добијете од нас рачун, односно од 1. у месецу за који сте купили претплату.


Најчешће постављана питања корисника за физичка лица
 • Kad moram da je produžim da mogu da se vozim?

  За годишње карте једном годишње, годину дана након уплате. За месечне карте од 20. у текућем месецу можете да купите претплату за следећи месец.

 • Шта то значи ажурирање?

  Ажурирање значи или промену врсте картица (на пример имали сте судентску картицу, а сада желите картицу за засполене). Ажурирање значи и продужавања годишњих карата. Ажурирање је и када вам израђујемо нову картицу, зато што сте претходну изгубили или оштетили, па вам пребацујемо средства са изгубљене картице.

 • Шта да радим ако изгубим картицу?

  Дођете у NSMART центар, испунути захтев за израду нове картице, платите израду и ажурирање. Уколико имате средстава на картици они ће се пренети на нову картицу. Нова картица вам важи три године од датума њеног издавања. Стара картица се ставља на црну листу и нико не може да је користи.

 • Коме све требам пријавити губитак картице?

  NSMART центру. Дођите лично у NSmart центар да бисте испунили захтев. Треба да платите 750 динара (375 динара за нову картицу и 375 динара ажурирање). Стару картицу ћемо ставити "на црну листу", да је нико не може користити, а вашу претплату ћемо пренети на нову картицу.