LINIJA 74 - SKRAĆENJE TRASE 24.10.
24.10.2020

Rešenjem Gradske  uprave za saobraćaj i puteve, zbog održavanja Jesenjeg planinarskog maratona određena je privremena izmena režima saobraćaja na Fruškogorskom putu u Sremskoj Kamenici dana 24. 10. U skladu sa rešenjem privremeno se skraćuje trasa linije 74, na način da se od 7 do 17 časova okretanje obavlja na Fruškogorskom putu, na raskrsnici sa Majdanskom ulicom.REKONSTRUKCIJA STAJALIŠTA LINIJA 1, 3, 8 I 11A ISPRED SNP
16.10.2020

U ponedeljak, 19. 10. 2020. godine, zbog rekonstrukcije stajališta ispred Srpskog narodnog pozorišta, autobusi na linijama 1, 3, 8 i 11a  zaustavljaće se i primati putnike na poslednjem stajalištu linija 2 i 12 ispred SNP.LINIJA 16 - PRIVREMENA IZMENA TRASE
02.10.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve (broj:IV-34-4451/20) određuje se privremena izmena trase autobuske linije broj 16 (Ž. stanica-Pristanišna zona) zbog radova na izgradnji kanalizacione petlje istočno od Zrenjaninskog puta (Pristanišna zona).


Izmenjen režim saobraćanja linije broj 16 važi od 21. septembra do 31. oktobra 2020.godine.


Autobusi na linija broj 16 u smeru iz Pristanišne zone menjaju trasu kretanja:


SMER IZ PRISTANIŠNE ZONE


Iz Pristanišne zone autobusi saobraćaju Ulicom Bajči Žilinskog do Ulice Ribarska, zatim vrše polukružno okretanje i dalje ponovo i dalje ponovo saobraćaju Ulicom Bajči Žilinskog do raskrsnice sa Beogradskim kejom, dalje desno na Beogradski kej, desno u Venizelisovu ulicu, desno u Temerinsku, levo u Partizansku ulicu i dalje saobraćaju redovnom trasom.


SMER OD Ž. STANICE


Saobraćaju redovnom trasom.
OD 01. SEPTEMBRA 2020. GODINE JESENJI RED VOŽNJE I NOVA GRADSKA AUTOBUSKA LINIJA 3B
31.08.2020

Od 1. septembra 2020. godine, autobusi JGSP "Novi Sad" saobraćaće po „Jesenjem“ redu vožnje. Novi red vožnje podrazumeva vremenske korekcije autobuskih polazaka, usklađene sa potrebama korisnika usluga prevoza u narednim mesecima. Svake godine po završetku leta potrebe za javnim prevozom se povećavaju, zbog povratka sa godišnjih odmora, početka školske godine i sl., pa u skladu sa tim prilagođava se i red vožnje. To znači da će na ulicama grada i prigradskih naselja biti više autobusa u odnosu na letnji red vožnje.Novina u odnosu na prethodni red vožnje jeste uvođenje nove gradske linije broj 3B (PETROVARADIN (O.Š. „Jovan Dučić“) - PUCKAROŠ).


Novina u odnosu na prethodni red vožnje jeste uvođenje nove gradske linije broj 3B (PETROVARADIN (O.Š. „Jovan Dučić“) - PUCKAROŠ).


Smatramo da će predloženi red vožnje, uz planirane kapacitete zadovoljiti prevozne zahteve naših korisnika.


NOVA GRADSKA AUTOBUSKA LINIJA BROJ 3B (PETROVARADIN O.Š. „J. DUČIĆ“ – PUCKAROŠ)


Obaveštavamo vas da od 01.09.2020. god. u sistemu javnog prevoza putnika JGSP „Novi Sad“ počinje da saobraća nova gradska autobuska linija broj 3B Petrovaradin O.Š. „JOVAN DUČIĆ“ - Puckaroš. SMER A (Petrovaradin O.Š. „J. Dučić“ – Puckaroš): Parking restorana „Trag“(okretnica) – Preradovićeva – Karlovački drum – Zanoš – Tome Maretića – Breza - Pavla Ristića.


Autobuska stajališta u SMERU A:
PRERADOVIĆEVA (O.Š. „JOVAN DUČIĆ“),
PRERADOVIĆEVA (RAČKOG),
PETROVARADIN (ŽELEZNIČKA STANICA),
TEKIJE (BENZINSKA PUMPA),
BREZA (TOME MARETIĆA). SMER B (Puckaroš - Petrovaradin O.Š. „J. Dučić“): Pavla Ristića - Karlovački drum - Preradovićeva - Parking restorana „Trag“(okretnica).


Autobuska stajališta u SMERU B:
BREZA (TOME MARETIĆA),
BREZA (PAVLA RISTIĆA),
TEKIJE (NAVIP),
PETROVARADIN (ŽELEZNIČKA STANICA),
PRERADOVIĆEVA (ŠENOINA).NOVA OKRETNICA NA NOVOM NASELJU
03.07.2020

Autobusi na linijama 2, 7A, 7B, 8, 9, 18A i 18B, čije trase završavaju na Novom naselju, počeli su da saobraćaju do novoizgrađene, kružne raskrsnice na Bulevaru Jovana Dučića. Kao poslednje dolazno autobusko stajalište koristi se novo, obeleženo stajalište pre kružne raskrsnice, posle koga autobusi izdržavaju vreme do narednog polaska (pre kružne raskrsnice na Bulevaru Jovana Dučića). Posle okretanja na kružnoj raskrsnici, koristi se novoizgrađeno stajalište kao novo polazno stajalište.LINIJA 6A – PRIVREMENA IZMENA OD 28.01.
24.01.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, od 28. januara 2020.godine ponovo se pušta u saobraćaj linija broj 6A (Adice-OŠ “Marija Trandafil“ Veternik), ali na privremeno izmenjenoj trasi zbog radova na izgradnji dovodnika vode za Begeč, koje izvodi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Veterničkoj ulici u Adicama i Dunavskoj ulici u naselju Fešter. Do uspostavljanja uslova za kretanje vozila javnog prevoza putnika redovnom trasom autobuski saobraćaj će se odvijati na sledeći način:
SMER ADICE - OŠ“MARIJA TRANDAFIL“
Od raskrsnice ulica Veterničke i Branka Ćopića autobusi saobraćaju pravo Ulicom Branka Ćopića, skreću levo u Banjalučku ulicu, desno u Smederevsku ulicu, desno u Ulicu Sime Šolaje, levo u Ulicu Branka Ćopića, zatim desno u Ulicu Ćirila i Metodija, levo u Ulicu Feješ Klare, levo na Bulevar Patrijarha Pavla, levo na Futoški put, nastavljaju Novosadskim putem odakle skreću levo u Dunavsku ulicu, desno u Paunovu ulicu do OŠ „Marija Trandafil“.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
- Privremeno stajalište u zoni raskrsnice ulica Veternička i Branka Ćopića
- Banjalučka-Branka Ćopića
- Smederevska-Banjalučka
- Sime Šolaje-Žikice Jovanovića
- Veternička-Fešter OŠ „Marija Trandafil“.
SMER OŠ“MARIJA TRANDAFIL“ - ADICE
Od OŠ „Marija Trandafil“ autobusi skreću levo u Paunovu ulicu, zatim levo u Dunavsku ulicu, desno na Novosadski put, nastavljaju Futoškim putem, skreću desno na Bulevar patrijarha Pavla, desno u Ulicu Gorana Kovačića, zatim Ulicom Branka Ćopića do Veterničke ulice.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
- Veternička- Fešter OŠ „Marija Trandafil“
- Branka Ćopića-Sime Šolaje
- Privremeno stajalište u zoni raskrsnice ulica Veternička i Branka Ćopića.