LINIJE 6, 11A, 11B - PRODUŽETAK IZMENE DO 10. OKTOBRA
22.09.2017

Do 10. oktobra produžena je privremena izmena trase autobuskih linija 6, 11A i 11B zbog radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže u Kosovskoj ulici.
Autobusi na liniji 6 u oba smera saobraćaće Ulicom Filipa Višnjića do okretnice na Trgu Save Vukosavljeva, a na linijama 11A i 11B Ulicom Filipa Višnjića i Trgom Save Vukosavljeva, odakle će nastavljati redovnom trasom.
Za vreme izmene koristiće se privremena stajališta u Ulici Filipa Višnjića ispred broja 11 i preko puta „TEHNIXA“, dok će se stajalište na okretnici na Trgu Save Vukosavljeva koristiti kao redovno stajalište za liniju 11a.LINIJA 14 – PRIVREMENA IZMENA U GORNJEM SAJLOVU
22.09.2017

Od 25. septembra do 9. oktobra 2017. godine menja se smer kretanja linije broj 14 u oba smera. Zbog radova na sanaciji kolovoza u Ulici Gornje Sajlovo, autobusi od Rumenačkom puta saobraćaju Ulicom Donje Sajlovo do raskrsnice sa Ulicom Jove Vučurevića.


Na izmenjenom delu trase u smeru ka centru koristiće se tri privremena stajališta u Ulici Donje Sajlovo (naspram redovnih stajališta za smer ka Sajlovu).LINIJA 6 – SKRAĆENA TRASA NA ADICAMA 25. SEPTEMBRA
22.09.2017

Zbog radova na izgradnji kanalizacionog priključka u Ulici Branka Ćopića, 25. septembra skraćuje se trasa linije broj 6 do raskrsnice ulica Branka Ćopića i Desanke Maksimović.


Polazno stajalište za smer prema Podbari biće redovno stajalište u Ulici Branka Ćopića (ispred kućnog broja 43).


 LINIJE BROJ 1, 4, 8, 9, 9A, 11B I 18A - IZMENA TRASE DO 6. OKTOBRA
12.09.2017

JGSP „Novi Sad“ obaveštava putnike da se u skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve privremeno menjaju trase autobuskih linija broj 1, 4, 8, 9, 9a,11b i 18a. Zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka u Stražilovskoj ulici, od 13. septembra do 6. oktobra 2017. godine autobuski saobraćaj na pomenutim linijama odvijaće se na sledeći način:


LINIJE BROJ 1, 4, 8 i 18a
Smer prema Limanu: Redovna trasa - raskrsnica Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina - Bulevar Mihajla Pupina - Trg neznanog junaka - Kej žrtava racije - Bulevar cara Lazara do raskrsnice sa Stražilovskom ulicom - redovna trasa.
Smer prema centru: Redovna trasa
LINIJE BROJ 9 i 9a
Smer prema Novom naselju: Redovna trasa - Varadinski most – (desno) Trg neznanog junaka - Kej žrtava racije - Bulevar cara Lazara do raskrsnice sa Stražilovskom ulicom - redovna trasa.
Smer prema Petrovaradinu: Redovna trasa
LINIJA BROJ 11b
Smer prema Novom naselju: Redovna trasa - raskrsnica Kej žrtava racije i Ulice Maksima Gorkog - Kej žrtava racije - Bulevar cara Lazara do raskrsnice sa Stražilovskom ulicom - redovna trasa.


NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTIĆE SE POSTOJEĆA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA I PRIVREMENO STAJALIŠTE NA BULEVARU CARA LAZARA (ISPRED TEHNOLOŠKOG FAKULTETA).


 LINIJA 13 - IZMENA TRASE DO 5. DECEMBRA
01.09.2017

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve (broj:IV-34-2010/17) od 20. maja do 5. decembra 2017. godine privremeno se menja trasa autobuske linije broj 13. Zbog radova u Ulici dr Sime Miloševića autobusi će saobraćati delimično izmenjenom trasom na Limanu:
Smer Detelinara-Grbavica-Univerzitet
Redovna trasa Bulevar cara Lazara - Fruškogorska ulica do okretnice na Štrandu.
Smer Univerzitet-Grbavica-Detelinara
Okretnica na Štrandu - Fruškogorska ulica do raskrsnice Fruškogorska-Jirečekova - redovna trasa.

NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTIĆE SE POSTOJEĆA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.                                                                                  LINIJA 24 - TRAJNA IZMENA TRASE
30.08.2017

Rešenjem gradske Uprave za saobraćaj i puteve, a nakon završetka rekonstrukcije saobraćajne konstrukcije u Ulici Stevana Pešića u Kovilju, od 1. septembra izmešta se trasa linije broj 24 Novi Sad-Kovilj. Kroz Kovilj autobusi će saobraćati ulicama Laze Kostića, Stevana Pešića i Jovana Pavlice, te redovnom trasom do okretnice (oba smera).
Stajališta se otvaraju posle raskrsnice ulica Stevana Pešića – Lale Novosela (par), zatim kod raskrsnice Stevana Pešića - Laze Kostića i Jovice Pavlice-Stevana Pešića (smer iz Kovilja).UKIDA SE LINIJA 19
30.08.2017

Od 1. septembra ukida se noćna linija broj 19 koja je saobraćala na relaciji Klisa-Centar-Petrovaradin. Preduzeće je bilo prisiljeno na ovu meru zbog nedovoljne iskorištenosti kapaciteta, s obzirom na izuzetno malo interesovanje korisnika usluga za polaske na liniji 19. OD 1. SEPTEMBRA IZMENE U REDU VOŽNJE
30.08.2017

JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike usluga prevoza da 1. septembra stupa na snagu jesenja organizacija prevoza. Kako bi uspešno bile zadovoljene pojačane potrebe za prevozom u narednom periodu, organizovan je veći broj polazaka i urađene su vremenske korekcije polazaka u odnosu na prethodne mesece. 
Od 1. septembra na snazi su i polasci koji su u redu vožnje obeleženi kao „đački“. Ovi polasci privremeno su bili ukinuti zbog đačkog raspusta.LINIJE 16, 31, 32 I 33 - PRIVREMENA IZMENA TRASE
15.08.2017

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve određena je privremena izmena trase autobuskih linija broj 16, 31, 32 i 33. Zbog radova na pojačanom održavanju kolovoza u Partizanskoj ulici od 16. avgusta do 31. decembra 2017. godine autobusi pomenutim linijama menjaju trasu kretanja na sledeći način:
LINIJA BROJ 16
- Smer sa Ž.stanice: Redovna trasa kretanja.
- Smer iz Pristanišne zone: Put šajkaškog odreda – (levo) Temerinska ulica – (desno) Kisačka ulica – (levo) Bulevar Jaše Tomića do Železničke stanice.


LINIJE BROJ 31, 32 i 33 (oba smera)


-  Bulevar Jaše Tomića – (desno) Kisačka ulica – (levo) Temerinska ulica do raskrsnice sa Partizanskom ulicom - redovna trasa kretanja.


NA IZMENJENOM DELU TRASE AUTOBUSKIH LINIJA KORISTE SE POSTOJEĆA STAJALIŠTA: KISAČKA-BULEVAR JAŠE TOMIĆA, TEMERINSKA-PARTIZANSKA.


 LINIJA 35 - PRIVREMENA IZMENA TRASE
14.08.2017

Zbog radova na rekonstrukciji kanalskog propusta u čenejskoj Ulici Vuka Karadžića, od 14. avgusta do 15. septembra 2017. godine autobusi na liniji 35 Novi Sad-Čenej saobraćaće na sledeći način:
Ulica Vuka Karadžića – (levo) Ulica Relje Savića – (desno) Partizanskom do centra mesta –(levo) Ulica Vuka Karadžića - redovna trasa do okretnice.
U povratku sa Čeneja koristi se ista, izmenjena trasom.
Izmešta se autobusko stajalište u Ulici Vuka Karadžića ispred kućnog broja 211 i postavlja se privremeno stajalište ispred broja 203.