IZMENA TRASE LINIJA BROJ 3 I 13
31.07.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve (broj:IV-34-3010/20 ) određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 3 i 13 zbog radova na rekonstrukciji  vrelovodnog priključkla za objekat u ulicama Oblačića Rada, Milenka Grčića, Filipa Filipovića i Starine Novaka u Novom Sadu. Izmenjen  režim saobraćajnih linija važi od 03. do 15. avgusta 2020.godine.Autobusi na ovim linijama menjaju trasu kretanja:


LINIJA BROJ 3


Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića autobusi saobraćaju pravo Ulicom Kornelija Stankovića do kružnog toka u raskrsnici Bulevara Evrope i Kornelija Stankovića, na kružnom toku vrše polukružno okretanje i izdržavaju vreme do narednog polaska na autobuskom stajalištu u Ulici Kornelija Stankovića-Bulevar Evropa (stajalište linije broj 7a).


Smer sa Detelinare: Autobusi kao polazno stajalište koriste stajališteu Ulici Kornelija Stankovića-Bulevar Evropa (stajalište linije broj 7a), saobraćaju pravo Ulicom Kornelija Stankovića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.


LINIJA BROJ 13


Smer sa Univerziteta: Autobusi saobraćaju Bulevarom Evrope do kružnog toka u raskrsnici Bulevara Evrope i Kornelija Stankovića, na kružnom toku vrše polukružno okretanje i izdržavaju vreme do narednog polaska na autobuskom stajalištu na Bulevaru Evrope-Bul. vojvode Stepe.


Smer sa Detelinare: Autobusi kao polazno stajalište koriste stajališteu Ulici Bulevar Evropa-Bul.vojvode Stepe, saobraćaju pravo Bulevarom Evrope i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.IZMENA TRASE LINIJE 32 I 33
27.07.2020

Zbog rekonstrukcije na delu saobraćajnice državnog puta IIA 102 kroz Temerin, od ponedeljka 27.07.2020.g. od 7:00 časova određuje se privremena izmena trase autobuske linija 32 i 33 u dve faze, i to:


I faza od 27.07.2020.g. do 01.08.2020.g.


Autobusi na linijama 32 i 33 skraćuju redovnu trasu tako što će koristiti staru autobusku okretnicu naspram „Katoličke crkve“ u Novosadskoj ulici, za okretanje i čekanje vremena do narednog polaska.


II faza od 01.08.2020.g. do 10.08.2020.g.


Autobusi na liniji 33 ne saobraćaju do Telepa u Temerinu.


Autobusi na liniji 32 nakon poslednjeg stajališta „Temerin V- Marka Oreškovića“ autobus skreće desno u ulicu Čaki Lajoša i ispušta putnike na stajalištu linije 33 „Temerin VI - Čilag / Čaki Lajoša“, zatim prazan autobus ide levo u ulicu Narodnog Fronta, levo u ulicu Ive Lole Ribara i konačno levo u Novosadsku ulicu.


Početno stajalište i čekanje narednog polaska prema Novom Sadu je na stajalištu (Temerin VI – Čilag) u Novosadskoj ulici.


SVI POLASCI IZ TEMERINA U OBE FAZE TOKOM TRAJANJA IZMENJENOG REŽIMA, SAOBRAĆAJU PO REDU VOŽNJE SA IZMENJENOG POLAZNOG STAJALIŠTA.LINIJA 13 – PRIVREMENA IZMENA TRASE OD 15.07.
14.07.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, određuje se privremena izmena trase autobuske linije broj 13. Zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u ulicama Vojvođanskoj, Lasla Gala, Braće Ribnikara, Miše Dimitrijevića i Danila Kiša, od 15. jula do 30. septembra na liniji broj 13 u oba smera menja se trasa kretanja na sledeći način:
UMESTO ULICAMA MIŠE DIMITRIJEVIĆA, BRAĆE RIBNIKAR I BULEVAR OSLOBOĐENJA, AUTOBUSI ĆE SAOBRAĆATI BULEVAROM CARA LAZARA.
NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTIĆE SE POSTOJEĆA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.NOVA OKRETNICA NA NOVOM NASELJU
03.07.2020

Autobusi na linijama 2, 7A, 7B, 8, 9, 18A i 18B, čije trase završavaju na Novom naselju, počeli su da saobraćaju do novoizgrađene, kružne raskrsnice na Bulevaru Jovana Dučića. Kao poslednje dolazno autobusko stajalište koristi se novo, obeleženo stajalište pre kružne raskrsnice, posle koga autobusi izdržavaju vreme do narednog polaska (pre kružne raskrsnice na Bulevaru Jovana Dučića). Posle okretanja na kružnoj raskrsnici, koristi se novoizgrađeno stajalište kao novo polazno stajalište.OD 01. JUNA LETNJI RED VOŽNJE
29.05.2020

JGSP „Novi Sad“ obaveštava putnike da od 01. juna 2020. godine autobusi saobraćaju po organizaciji prevoza za letnji period. Novi red vožnje podrazumeva vremenske korekcije autobuskih polazaka, usklađene sa potrebama korisnika usluga prevoza u narednim mesecima.
Osnov za organizaciju prevoza u letnjem periodu je očekivano smanjenje broja putnika zbog korišćenja godišnjih odmora i letnjeg raspusta u školama i na fakultetima.


 LINIJE 6, 11A, 11B – PRIVREMENA IZMENA TRASE OD 04.05.
30.04.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve (broj:IV-34-8511/19-4) određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 6, 11A i 11B zbog radova na rekonstrukciji Ulice Marka Miljanovau Novom Sadu. Izmenjen režim saobraćajnih linija na snazi je 4. maja do 31. avgusta 2020. godine. Autobusi menjaju trasu kretanja na sledeći način:
LINIJA BROJ 6 (OBA SMERA)
Od raskrsnice Ulice Marka Miljanova i Beogradskog keja autobusi saobraćaju Beogradskim kejom  do raskrsnice sa Ulicom Bajči Žilinskog , te se ispred objekta „Danubiusa“ okreću i izdržavaju vreme do narednog polaska.
LINIJE BROJ  11A i 11B (OBA SMERA)
Linija 11A:  Autobusi sa Beogradskog keja skreću levo na Trg neznanog junaka, desno na Bulevar Mihajla Pupina, nastavljaju Uspenskom ulicom, Ulicom Jovana Subotića, Temerinskom ulicom, skreću levo u Ulicu Jovana Cvijića odakle saobraćaju redovnom trasom kretanja.
Linija 11B: Od raskrsnice ulica Jovana Cvijića i Temerinske autobusi skrećju desno u Temerinsku ulicu, nastavljaju ulicama Jovana Subotića, Uspenska, Bulevar Mihajla Pupina, skreću desno na Trg Neznanog junaka, desno na Kej žrtava racije odakle saobraćaju redovnom trasom kretanja.
AUTOBUSI NA LINIJAMA BROJ 6, 11A i 11B NA IZMENjENOM DELU TRASE KORISTE REDOVNA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.PRIVREMENO UKIDANJE ĐAČKIH POLAZAKA OD 16. 03.
15.03.2020

Od 16.03.privremeno se ukidaju polasci koji su u redu vožnje označeni kao đački. Ova privreremena mera donesena je zbog proglašenja vanrednog stanja i obustavljanja nastave u školama.LINIJA 3A – PRIVREMENA IZMENA TRASE OD 01.02.
29.01.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, od 01. februara do 01. septembra 2020. godine privremeno se menja trasa autobuske linije broj 3A (Ž.stanica-„Pobeda“). Zbog radova na rekonstrukciji podvožnjaka u Šenoinoj ulici u Petrovaradinu, autobuski saobraćaj na liniji 3A odvijaće se na sledeći način:
SMER OD Ž.STANICE
Od raskrsnice ulica Šenoine i Rade Končara autobusi skreću desno u Ulicu Rade Končara, gde je postavljeno privremeno stajalište.
SMER IZ PETROVARADINA
Od privremenog autobuskog stajališta u Ulici Rade Končara autobusi saobraćaju Ulicom Rade Končara, skreću desno u Ulicu Juraja Križanića do raskrsnice sa Reljkovićevom ulicom i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.
NA IZMENJENOM DELU TRASE KORISTI SE PRIVREMENO AUTOBUSKO STAJALIŠTE U ULICI RADE KONČARA-ŠENOINA.LINIJA 6A – PRIVREMENA IZMENA OD 28.01.
24.01.2020

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, od 28. januara 2020.godine ponovo se pušta u saobraćaj linija broj 6A (Adice-OŠ “Marija Trandafil“ Veternik), ali na privremeno izmenjenoj trasi zbog radova na izgradnji dovodnika vode za Begeč, koje izvodi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Veterničkoj ulici u Adicama i Dunavskoj ulici u naselju Fešter. Do uspostavljanja uslova za kretanje vozila javnog prevoza putnika redovnom trasom autobuski saobraćaj će se odvijati na sledeći način:
SMER ADICE - OŠ“MARIJA TRANDAFIL“
Od raskrsnice ulica Veterničke i Branka Ćopića autobusi saobraćaju pravo Ulicom Branka Ćopića, skreću levo u Banjalučku ulicu, desno u Smederevsku ulicu, desno u Ulicu Sime Šolaje, levo u Ulicu Branka Ćopića, zatim desno u Ulicu Ćirila i Metodija, levo u Ulicu Feješ Klare, levo na Bulevar Patrijarha Pavla, levo na Futoški put, nastavljaju Novosadskim putem odakle skreću levo u Dunavsku ulicu, desno u Paunovu ulicu do OŠ „Marija Trandafil“.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
- Privremeno stajalište u zoni raskrsnice ulica Veternička i Branka Ćopića
- Banjalučka-Branka Ćopića
- Smederevska-Banjalučka
- Sime Šolaje-Žikice Jovanovića
- Veternička-Fešter OŠ „Marija Trandafil“.
SMER OŠ“MARIJA TRANDAFIL“ - ADICE
Od OŠ „Marija Trandafil“ autobusi skreću levo u Paunovu ulicu, zatim levo u Dunavsku ulicu, desno na Novosadski put, nastavljaju Futoškim putem, skreću desno na Bulevar patrijarha Pavla, desno u Ulicu Gorana Kovačića, zatim Ulicom Branka Ćopića do Veterničke ulice.
Autobuska stajališta na kojima se zaustavlja autobus:
- Veternička- Fešter OŠ „Marija Trandafil“
- Branka Ćopića-Sime Šolaje
- Privremeno stajalište u zoni raskrsnice ulica Veternička i Branka Ćopića.