VAŽNA OBAVESTENJA

 

MARKICE ZA STUDENTE U SEPTEMBRU I OKTOBRU

U septembru i oktobru studentima je odobrena kupovina mesečnih markica na osnovu prošlogodišnje pokazne karte (za školsku godinu 2017\2018), uz obavezno prikazivanje indeksa blagajniku prodaje markica u kiosku.


Ovo odobrenje ne odnosi se na studente koji su ove godine upisali fakultet ili višu školu, pošto oni moraju imati overen formular zahteva za izdavanje nove pokazne karte i ispoštovati redovnu proceduru oko izrade.


Studentima prve godine, kojima se indeksi nalaze na fakultetima, odobrava se izrada pokazne karte bez uvida u indeks, a na osnovu overenog zahteva za izdavanje pretplatne karte od strane škole ili fakulteta.


Počev od 1. novembra za kupovinu markica svi studenti moraju da imaju nove pokazne karte za školsku godinu 2018/2019.IZRADA ĐAČKIH I STUDENTSKIH KARATA I GODIŠNJIH KARATA

JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike usluga da zahteve za izradu novih đačkih i studentskih pokaznih karata za sezonu 2018/2019 mogu da predaju od ponedeljka, 13.08.2018. godine, na kioscima preduzeća. 


Od 13.08.2018. godine na šalterima broj 12 i 13 na Međumesnoj autobuskoj stanici počinje primanje zahteva za izdavanje godišnjih karata za đake i studente iz porodica sa troje i više dece za školsku godinu 2018/2019, kao i godišnjih školskih karata.NA SNAZI NOV CENOVNIK USLUGA PREVOZA

Od 25. decembra 2017. godine na snazi je nov cenovnik usluga prevoza. Cene karata po zonama i relacijama postavljene su u rubrici CENOVNICI.VOŽNJA BEZ KARTE - PREKRŠAJ

JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike usluga prevoza da su odbornici Skupštine grada usvojili izmene Odluke o javnom prevozu putnika.
Izmenama je regulisano da putnik koji se u vozilu zatekne bez važeće vozne karte, odnosno isprave na osnovu koje ima pravo na prevoz, dužan je da plati voznu i POSEBNU kartu. Ukoliko putnik odbije da kupi posebnu kartu, kontrolor je dužan da sačini zapisnik. Podaci iz zapisnika o putnicima koji ne kupe posebnu kartu unose se u službenu evidenciju i dostavljaju komunalnoj policiji radi izdavanja prekršajnog naloga. U slučaju da je komunalni policajac prisutan u kontroli, putniku koji nije kupio posebnu kartu izdaće prekršajni nalog.
Novčanom kaznom u iznosu od 6.000,00 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice ako se vozi bez važeće vozne karte i ako odbije da istu pokaže.
Prekršajni nalog neće biti izdat u slučaju da fizičko lice odmah u vozilu plati posebnu kartu, čija je cena 1.650 dinara na gradskim i prigradskim linijama, a 3050 dinara na međumesnim linijama.